2018-ban a harcsapaprikás túrógombóccal és feketegyökér salátával volt Kukkónia, a Csallóköz egyik legjobb étele. Ezt Kubík Marcel, az Amade Château éttermének szakácsa készítette. Az idei versenyre októberben kerül majd sor. Addig íme rövid videónk Marcival, a séffel.

Hogyan indult a pályafutásod? Kitől jött a főzés iránti szeretet?

Már gyerekkorom óta a nagymamámmal sürögtem-forogtam a konyhában. Segítettem neki, amiben tudtam. Utána elkezdtem tanulni a somorjai középiskolában, és a Villa Rosa étterembe kerültem tanulóként. Ezután a nyékvárkonyi Amade Chateau-ba kerültem kisegítőszakácsként, majd később szakáccsá léptem elő.

Milyen céllal jelentkeztél a Csallóköz legjobb étele versenyre?

Azért jelentkeztem a versenyre, mert már korábban is nyertem szakácsversenyt, és szerettem volna bizonyítani a Csallóközben is. Mivel horgászom, a számomra legkedvesebb ételt választottam, a harcsapaprikást.

Fontos a helyi alapanyagok használata?

Fontos, hogy a csallóközi gasztronómiát erősítsük, s az itteni alapanyagokat használjuk. Számomra nagyon fontos, hogy a csallóközi farmokról származó húsokat és az erdőinkből a vadat használjuk fel a főzéshez.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a versenynek köszönhetően?

Ha egy szakács jelentkezik egy versenyre, az nagyon sok időt és munkát igényel. Száz százalékosan koncentrálnia kell arra, hogy mit csinál, s ezáltal fejleszti önmagát. A versenyen meg lehet figyelni a többi szakács munkáját, technikáját, és sokat lehet belőle tanulni. Minden fiatalnak ajánlom, hogy egyszer próbálja ki magát egy ilyen szakácsversenyen. Bár nagyon nagy stressz és nagy a nyomás, de így lehet igazán fejlődni.

Tervezel indulni a Csallóköz legjobb étele idei fordulóján?

Nagyon szívesen bejelentkezek a következőbe is, és megpróbálom magamból kihozni a maximumot.

Videógaléria