„Ahol mi is állunk, az a hely mutatja, hogy egy ember tud változtatni a világon, amiben él és ami körülveszi. Mindannyiunk változásai összeállnak egy nagyobb egésszé” – mondta Marczell Zoltán néhai kisudvarnoki polgármester fia áprilisban, amikor a Kukkonia polgári társulás emléktáblát avatott a 2021-ben elhunyt faluvezető tiszteletére.

Marczell Zoltán a Kukkonia polgári társulás tagjaként az indulásától kezdve fontosnak tartotta és aktívan támogatta a 2019-ben elindított Green Kukkonia kezdeményezést. Minden évben személyesen bekapcsolódott a faültetési programba. 2022‐ben, halálának első évfordulóján a Kukkonia polgári társulás az ő tiszteletére ültetett fákat a kerékpárutak mentén. A Kisudvarnok és Nagyudvarnok közötti fasor a Marczell Zoltán fasor nevet kapta. Idén a Föld napján szimbolikusan befejezték a fasor ültetését. A polgári társulás emléktábla kihelyezésével tisztelte meg a néhai polgármester emlékét.

Dóka Tímea a Kukkonia polgári társulás elnöke elmondta, Marczell Zoltán nevéhez fűződik a csallóközi kerékpárutak építése, ezért döntöttek úgy, hogy egy ilyen út mellett ültetnek fasort. Az emléktábla leleplezésén megjelentektől azt kérte, hogy vigyék tovább Marczell Zoltán tudását és az általa képviselt eszmét, és adják tovább a következő nemzedéknek. „Védjük együtt a természetet, a környezetünket és segítsük ezt a régiót közösen” – hangsúlyozta a Dóka Tímea.

Marczell Zoltán 1998-tól vezette a dunaszerdahelyi járásbeli községet, amely 2013-ban Szlovákia legszebb községe lett.

Fotógaléria