MEGJELENT KIRÁLY ANIKÓ MANGALUCÁVAL KUKKÓNIÁBAN CÍMŰ MESEKÖNYVE!

A mesén keresztül a gyerekek megismerhetik a Csallóköz nevezetességeit, régi mesterségeit, növény- és állatvilágát. A történet főszereplője a kalapot viselő, durcás Mangaluca és a bájos, segítőkész Tündér Ilona. Király Anikó nemcsak szerzője, de illusztrátora is volt a könyvnek, amelyet mintegy 70 színpompás rajz díszít.

Az első, dunaszerdahelyi interaktív könyvbemutató nagy sikert aratott a kicsik és nagyon körében egyaránt. Az est során a gyermekeknek is nagy szerep jutott. Kvízkérdéseket kaptak – milyen csallóközi nevezetességeket, mesterségeket és állatok ismernek –, s a legügyesebbek értékes ajándékokat is nyerhettek, és Király Anikó segítségével megtanulhatták azt is, hogyan kell igazi mangalicát rajzolni. A rendezvényt több másik követte, s Király Anikó többek közt szülőfalujában, Feketenyéken is bemutatkozott első mesekönyvével.

Mangaluca hamarosan Somorjára is ellátogat!

051_img_3496.jpg

036_img_3431.jpg

„Egy csodálatos csallóközi mesekönyv született, gyönyörű rajzokkal. A mi mesekönyvünk, joggal lehetünk büszkék rá! Fontos, hogy a gyermekeink tudják, hol élnek, ismerjék a Csallóközt és annak nevezetességeit, történeteit, ez a könyv segít ebben” – mondta Dóka Tímea.

A kicsiket és nagyokat Kukkonia kakaóval, almalével és mennyei Apumondta kaláccsal láttuk vendégül.

A könyvbemutató után a gyermeksereg bebarangolhatta a MOL Arénát az FC DAC két játékosával, Nagy Lászlóval és Matúš Malý-val.

081_img_3659.jpg

 

 A mesekönyvet keresse a könyvesboltokban!

mangaluca_kultminor.jpg

(Cséfalvay Á. András felvételei)

 

A KULTMINOR támogatásával

km_textove1_rgb_0.png

Fotógaléria