Polgári társulásunk 2019-ben indította el a Green Kukkonia kezdeményezést, melynek az volt a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre, a környezettudatos életmódra, minimalizálás, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára.

Több faültetést és tisztítást is szerveztünk a helyi településekkel és iskolákkal. 2023 októberében pedig a „Nadácia CEF” alapítvány partnerségi szervezésében Green Leader képzést indítottunk a régió alap- és középiskoláiban.

A képzés célja, hogy az iskolákban az INCIEN polgári társulás mentorálásával Green leadereket képezzünk és ők tanítsák tovább az iskolájuk diákjait. Prezentáció formájában adják át az ismereteiket a hulladékgyűjtésről, újrahasznosításról és a körforgásos gazdaságról.

Bízunk benne, hogy a gyerekeken keresztül sikerül megszólítani a szülőket is és hosszú távon változtatni a környezetvédelemhez való viszonyukon, továbbá hogy jobban odafigyelnek majd az őket körülvevő természetre, hatékonyabban szelektálnak, minimalizálják a hulladékot.

Fotógaléria