A Területi labdarúgó-szövetséggel és a DAC Akadémiával közösen indított Kukkonia Liga kezdeményezés keretében 2024. május 8-án harmadik alkalommal szervezik meg a Kukkonia Liga Sportnapot a MOL Akadémián.

A sportnap küldetése, ahogy az első két alkalommal, úgy most is, hogy minél több fiatallal megismertesse a labdarúgás örömét és a nemes versengés értékeit. A korábbi években tapasztalt kellemes hangulat és pozitív visszajelzések után nem volt kérdés, hogy idén is megrendezzék a sporteseményt.

A Kukkonia Liga Sportnapon ezúttal is az U9, az U11 és az U13-as korosztály fiatal focistapalántái mérkőznek majd meg egymással az „Örömmel a pályán” jelmondat jegyében. Idén először a DAC és az ETO Akadémiák U7, U8, U9, U10 és U11-es csapatai részt vesznek a rendezvényen, ők egymás ellen játszanak majd egy-egy mérkőzést. A már hagyományosnak mondható tornára a gyerekek mellett a családtagjaikat is nagy szeretettel várják a szervezők.

„A mögöttünk álló két évben is családias hangulatban telt a sportnap, és minden bizonnyal az idei eseményen is hasonló lesz a légkör. A hangsúly elsősorban nem azon van, hogy ki győz, hanem hogy kitartásra, egészséges életmódra, a sportág szeretetére ösztökéljük a gyermekeinket, és tegyük mindezt kellemes környezetben, egy összetartó közösség részeként. A foci mellett más sportágakat is megismerhetnek és kipróbálhatnak majd a gyerekek, mint például: birkózás, karate, teqball, szivacskézilabda. Bízunk benne, hogy az idei év a közös sikert is elhozza a kezdeményezés számára, és május 8-án együtt ünnepelhetünk, hiszen a Szlovák Labdarúgó szövetség támogató partnerével, a DAC 1904-gyel az UEFA nemzetközi Grassroots versenyébe jelölte a projektet és az eredményhirdetésre a jövő hét folyamán kerül sor” – jegyezte meg Dóka Tímea, a sportnapot szervező Kukkonia polgári társulás elnöke.

 

 

 

 

A régió településeinek csapataiban pallérozódó gyerekek számára mindig öröm, ha a DAC Akadémia pályáin a MOL Football Academy-ben futballozhatnak. Németh Krisztián, az akadémia igazgatója épp ezért bízik abban, hogy a hely szellemének hatására sokan kapnak majd kedvet a labdarúgáshoz. „A Kukkonia Ligában szereplő fiatalok nagyon lelkesek. Fontos, hogy megmutassuk számukra, milyen lehetőségek rejlenek a labdarúgásban, és hogy láttassuk velük, milyen körülmények között lehet nálunk futballozni. A járás fociklubjaival elindított együttműködésünk nem titkolt célja, hogy felkutassuk a régiónkban élő fiatal tehetségeket, és lehetőséget adjunk nekik a fejlődésre, valamint arra, hogy profi futballistává váljanak” – mondta Németh Krisztián.

Az eseménynek ezúttal is a dunaszerdahelyi MOL Akadémia ad otthont, így a résztvevők szép környezetben élvezhetik a sportnapot. A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a 3. Kukkonia Liga Sportnap emlékezetes legyen mindenki számára, ezért a labdarúgó-mérkőzések mellett szórakoztató családi programokkal, egyéb ügyességi versenyekkel is várják a sport szerelmeseit.

A sportnapon való részvétel díjtalan, a csapatok számára a jelentkezési határidő 2024. április 15. A jelentkezéseket a kukkonialiga [at] kukkonia.sk e-mail címre várják a szervezők. A rendezvénnyel kapcsolatos információk a területi labdarúgó-szövetség futballnetes weboldalán és kukkonia.sk weboldalon is elérhetőek lesznek. Találkozzunk május 8-án a MOL Akadémián!

 

Kukkonia Liga Labdarúgó torna

Helyszín: DAC Akadémia, Dunaszerdahely

Időpont: 2024. május 8.

Résztvevők:

a Nyugat-szlovákiai régió U9, U11, U13 korosztályos futball csapatai (SK)

A DAC Akadémia U9 - U11 korosztályos futball csapatai (SK)

A DAC 1904 futballcsapat focistái (SK)

Az ETO Akadémia U9 - U11 korosztályos futball csapatai (HU)

szülők, focidrukkerek (HU/SK)

Program:

7:00 – 7:45  Regisztráció

8:15 – 8:45 KUKKONIA Liga Ünnepélyes megnyitó

9:00 – 10:00 A Kukkonia Polgári Társulás és az Az Eto Jövőjéért Alapítvány képviselőinek formális találkozója

9:00 – 12:00 Labdarúgó torna

12:00 – 13:00 Ebéd

13:00 – 15:45 Labdarúgó torna

15:45 – 16:00 Díjátadó

Kísérőprogramok:

7.30 – 16:00 Látványkonyha

9:30 – 13:00 Arcfestés, hajfonás

9:30 – 13:00 Arcfestés

9:30 – 15:00 Ugrálóvár

10:00 - 11.00 Szivacskézilabda a HC DAC ifjúsági csapataival

10:00 - 15.00 Teqball

11:00 - 11.40 Karate bemutató

12:15 – 13:00 Találkozó az FK DAC 1904 játékosaival, autogramosztás

13:00 - 13.40 Birkózás

 

interreg_logo_2.jpg

Az sportesemény az EÚ társfinanszírozásával az Interreg Magyarország - Szlovákia Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának keretében valósul meg.

Támogatás összege: 13 215 EUR

#Kukkonia Liga

www.rdvegtc-spf.eu

www.skhu.eu